Koirankoulutus

Tarjoamme ammattimaista koirankoulutuspalvelua sekä ongelmakoirille että tavallisille kotikoirille. Ongelmakoirien osalta on äärimmäisen tärkeää tulkita koiran ongelmakäyttäytymistä – sen syitä ja seurauksia. Tämä auttaa meitä ymmärtämään paremmin koiraa, jonka käytös koetaan ongelmalliseksi. Ongelmakoiran käyttäytymisen muokkaaminen lähtee aina koiran omistajan käyttäytymisen muokkaamisesta.

Aggressio on yleisin koiran häiriökäyttäytymisen muoto. Koira voi kohdistaa aggressiota erilaisiin kohteisiin. Yleisiä häiriökäyttäytymisen muotoja ovat myös eroahdistus ja erilaiset pelot. Myös eläinten ja polkupyörien jahtaaminen on koirilla yleistä häiriökäyttäytymistä. Usein nämä häiriöt esiintyvät erilaisina häiriöiden yhdistelminä. Koulutamme koiraasi siten, että se oppii hallitsemaan häiriökäyttäytymistään, jolloin tämä häiritsevä käyttäytyminen häviää pikkuhiljaa kokonaan.
Koulutamme myös tavallisia kotikoiria perustottelevaisuuden osalta. Tämä auttaa omistajaa hallitsemaan koiraansa paremmin. Tottelevaisuukoulutus tarjoaa samalla erinomaista aktiviteettia koiralle; koira saa tottelevaisuuskoulutuksen kautta mahdollisuuden käyttää aivojaan. Tottelevaisuuskoulutuksessa käyttämistämme keinoista tärkein on positiivinen vahvistaminen.

Suojelukoirakoulutus

Koulutamme käyttölinjaisia koiria myös suojelukoirakoetta varten. Olemme molemmat harrastaneet suojelukoiratoimintaa lähes 20 vuotta, joten kokemusta lajista on kertynyt runsaasti. Mikko on toiminut maalimiehenä 15 vuoden ajan.
Suojelukoirakokeessa arvioidaan koiraa viettiominaisuuksiensa, itsevarmuutensa, ohjattavuutensa sekä kuormitettavuutensa osalta. Koira saa arvosanan sekä pisteet, minkä lisäksi koiran luonneominaisuudet arvioidaan.

Luonneominaisuuksiin kuuluvat koiran viettiominaisuudet, itsevarmuus sekä kuormitettavuus. Näitä luonneominaisuuksia arvoidaan kolmetasoisesti. Erinomaisista luonneominaisuuksista koira saa arvioinnin a, olemassa olevista vh ja puutteellisista ng. Erinomaisen arvioinnin koira saa osoittaessaan olevansa itsevarma, voimakas, määrätietoinen sekä järkähtämätön. Koiran tulee osoittaa myös järkähtämättömyyttä maalimiehen uhatessa koiraa. Lisäksi erinomainen suoritus vaatii koiralta tarkkaavaista ja tiivistä vartioimista. Erinomainen arvosana on jaettu kolmeen osaan, jotka ovat VIK 3, VIK 4 sekä VIK 5. Koira saa arvioinnin vh, jos koiran jossakin ominaisuudessa havaitaan rajoittuneisuutta. Ng-arvioinnin koiraa saa, jos siltä puuttuu joko kuormitettavuutta tai itsevarmuutta tai jos se ei kiinnostu maalimiehestä.
Suojeluosuudet on jaettu kolmeen eri tyyppiseen osuuteen, joita kutsutaan risteily ja vartiointisuoritukseksi, kamppailutilanteiksi sekä ohjattavuudeksi. Jokaisessa vaiheessa tarkastellaan koiran henkisiä ominaisuuksia, joita ovat kuormitettavuus, itsevarmuus, hermojen hallinta, tasapainoinen viettirakenne sekä luonnollinen aggressiokäyttäytyminen.

Toko-koulutus

Koulutamme koiria myös toko- eli tottelevaisuuskokeita silmällä pitäen. Tarjoamme toko-koulutusta myös aivan tavallisille kotikoirille, joille on tarkoituksena opettaa hallittua ja miellyttävää käytöstä. Samalla opetamme koiran ohjaajalle asiallista ja oikeanlaista käsittelytaitoa koiran kanssa toimittaessa.
Tottelevaisuuskokeessa arvioidaan koiran liikkeiden hallintaa sekä ohjaajan ja koiran välistä yhteistyötä. Tokossa on neljä eri luokkaa, jotka ovat alokasluokka, avoin luokka, voittajaluokka sekä erikoisvoittajaluokka. Kun koira saavuttaa 1-palkinnon, se saa mahdollisuuden siirtyä seuraavaan luokkaan. Kun koira on saanut kolme 1-palkintoa, sen täytyy siirtyä seuraavaan luokkaan.

Jotta koirasi voi ottaa osaa koulutusryhmäämme, tulee sen rokotusten olla kunnossa. Voit kuitenkin opettaa jo tätä ennen koirallesi perusasioita kuten luoksetuloa. Kysy lisää Sakemannin Sankareiden koirakouluista Sakemannin Sankareiden omistajilta Minnalta ja Mikolta. Koirakoulujen järjestämistiheys vaihtelee kysynnän ja tarpeen mukaan. Puhelimitse voit kysyä myös koirakoulujen hinnoista. Voit soittaa Minnalle tai Mikolle arkisin kello 18-20 välisenä aikana sekä viikonloppuisin kello 20-21 välisenä aikana numeroon +358 5509876789. Jos emme ehdi puhelimeen, jätäthän viestin vastaajaan, niin palaamme asiaan mahdollisimman pian. Voit myös lähettää meille sähköpostia osoitteella sakemanninsankari@kennel.fi . Tervetuloa opettamaan yhdessä koirastasi joko kiva koirakaveri tai tottelevaisuuskilpailujen mestari! Kaikki ovat tervetulleita mukaan koiran rodusta tai roduttomuudesta riippumatta!

Voit tilata Sakemannin Sankareilta myös toisen kennelin omistajan, Minna Sariolan, kirjoittaman koiran; Sakemanni – ihmisen paras ystävä. Kirja on julkaistu tammikuussa 2015 ja siinä esitellään laajasti Minnan omia kokemuksia saksanpaimenkoirien kasvattamisesta ja kouluttamisesta. Kirjassa Minna kertoo rehellisesti myös koirankasvattamisen varjopuolista ja siitä, kuinka väsymys uhkaa välillä hiipiä mieleen, vaikka harrastus ja työ onkin äärimmäisen mielekästä. Minna kertoo kirjassaan rehellisesti myös pettymyksistä, joita on mahtunut koirankasvatus- ja koulutustyöhön. Kirja tarjoaa monia hyviä käytännön vinkkejä kaikenlaisille koiranomistajile; sekä kotikoiran omistajille, että omistajille, jotka tähtäävät koiraharrastuksessaan huipulle asti. Erityisen syvällisesti kirja pureutuu Tokon ja suojelukoiratoiminnan saloihin. Kirja maksaa 32 euroa postikuluineen ja se postitetaan kahden arkipäivän sisällä siitä kun maksu näkyy Sakemannin Sankareiden tilillä. Kirjoja postitetaan ainoastaan Suomeen. Kirjasta on suunnitteilla myös e-versio, joka valmistunee helmikuussa 2016.